sunnuntai 23. syyskuuta 2012

SHS erikoisnäyttely 2012 - Siberian husky speciality show

Käpälämäen nuoriso-osasto sekä mustat paimenet täydennettynä Pippurilla ja Kennalla käväisivät erkkarissa viime viikonloppuna. Reissu oli pennuille hyvin opettavainen; ensimmäistä kertaa yötä poissa kotoa, reissuketjussa olon harjoittelua, muutaman tunnin automatka, paljon uusia koiria ja ihmisiä. Hienosti sujui, joskin ehkä hihnassa oloa voisi harjoitella enemmän - huomasi kyllä että pennut ovat tottuneet pääasiassa vapaana liikkumaan matkassa. Yhden kanssa sujui vielä hyvin, mutta kaksi pentua kerralla = varma umpisölmu :)

We went to Siberian husky speciality show in Ristijärvi last weekend. Altogether we had 11 dogs with us; all the puppies, the black little shepherds and Pepper and Kenna, who were showed in the ring as well. We decided to take he puppies with us just to learn traveling, being on the stake-out and seeing new places and people. The youngsters were excellent, travelled easy and all the time as happy and cheerful as they can be. What a great experience for them!
Pippurin vuoro kehässä oli lauantaina avoimessa luokassa. Se ei ole käytännössä ollenkaan harjoittelut näyttelytouhuja, ja sen kyllä huomasi. Pippuri on ihmiselle todella pehmeä ja nöyrä, ja varsinkin yksilöarvostelussa sitä jännitti kovasti - tuloksena eh aika hyvällä arvostelulla ja maininnalla "tarvitsee kehäkoulutusta". Jos menisi vaikka keväällä uudelleen hieman paremmin harjoitelleena ;)

Pepper was showed in open class on Saturday. The judge was Sonny Ström from Sweden. Pepper is a handsome boy but not got used on being in the showring at all -we'll practise a bit more during the winter and may go again after the season. He got "very good" (blue ribbon) with nice critics, with my bad Swedish I understood the main thing was that he needs more ring training.

                                          Kuva: Johanna Miettinen
Kennan vuoro oli sunnuntaina käyttöluokassa. Sillä oli kehässä oikein hauskaa ja niin oli esittäjälläkin :) Tällä kertaa saaliiksi saatin eri ja hyvä arvostelu, vaikka luokkasijoitusta ei tullutkaan. Kennan kanssa on mahtavaa olla reissussa, se suhtautuu kaikkeen uuteen uteliaasti, mutta malttaa kuitenkin rauhoittuakin kun ei mitään sen kummempaa tapahdu. Jospa sen jälkikasvusta tulisi samanlaisia kuin äitinsä...

Kenna was showed in working class on Sunday with the same judge, Sonny Ström. Kenna, who is a very easy-going and happy by her nature, had a great time in the ring (and so did I!). She got "excellent" (red ribbon) with very good critics but didn't place in her class. Kenna is just a great dog to travel with, she is curious about everything new but also knows how to calm down when we are not doing anything special.
Saturday night we also went to listen to a speech about Kalevala Race and sled dog sport in Russia. Heidi and I found it quite interesting  and since the race is actually relatively close to us, we have started to make some plans... Of what kind, we'll tell you in the future ;) 

Näyttelypaikka Saukkovaaran päällä oli oikein hieno ja ympäröivät maisemat komeat. Tässä paras otos mitä saatiin pennuista idealla "istukaa sievästi rivissä niin mamma ottaa kuvan" - ehkä se maltti ei ole tämän joukon vahvin puoli... ;)

Loppuun vielä kuva kaikille jotka ihmettelivät Auroran the minihuskyn kokoa erkkarissa;  tässä Aurora on kameraa lähinnä Sirenin vieressä, eikä näytä ollenkaan miniltä! Ihan oikea rekikoira se on :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti