tiistai 13. marraskuuta 2012

Talvi, talvi tullut on!

Suuri muutto-operaatio Käpälämäelle saatiin onnistuneesti suoritettua aikataulussa (ihmeiden ihme!) syyslomalla. Hetkeäkään liian aikaisin ei kyllä muutto tullut, kun koiratarhat olivat vielä syyslomaviikolla viimeistelemättä ja samaan aikaan taivaalta alkoi leijailla niitä valkoisia juttuja... Ja niitähän sitten tuli, kerralla niin paljon että jo seuraavalla viikolla aloitimme Heidin kanssa rekitreenit.


Hieman yllättäviäkin asioita on tapahtunut, kun parisen viikkoa sitten myös Heidin koirat muuttivat meille tänne Käpälämäelle. Koiria on nyt pihassa lähemmäs 30, mikä äkkiseltään tuntuu aika hurjalta - onneksi rakennettiin ne pari ylimääräistä tarhaa jo valmiiksi ;) Tarhaan kävellessä ei sen sijaan tunnu lainkaan hurjalta, vaan jopa vähän ylpeältäkin. Yhtenä päivänä taisin sen Heidille sanoakin - "Mieti nyt, nämä on meidän koiria tässä... meidän unelma, pala kerrallaan toteutumassa..." Paljon on vielä kesken, ja paljon töitä tehtävänä, mutta nyt tuntuu hyvältä.
Hienolta tuntuu myös tuolla uralla, ei ole sitä päivää kun seison jalaksilla tuolla metsän keskellä ettenkö muistaisi olla kiitollinen; onhan tämä nyt aivan mielettömän hienoa, päästä tällaisille reiteille ja suoraan pihasta. Tulevat kisavaljakot juoksevat nyt noin 30 km lenkkejä, ja kakkosporukkakin jo parikymppisiä. Jos olosuhteet jatkuvat näin hyvinä, sitähän ei tiedä mihin saakka tässä vielä noiden koirien kanssa ennättää ;)

Tänään oli hauska treeni, kun saman lenkin aikana (1,5 h) sää vaihtui kirkkaasta auringonpaisteesta lähes läpitunkemattomaan lumituiskuun. Kuvassa Nokin ja Shilon (11 vuotta tammikuussa) johtama valjakko hetkeä ennen lumipyryn alkamista.
Ja tässä takaisin Käpälämäellä puolisen tuntia myöhemmin. Lunta tuli niin ettei hetkeen 8-koiran valjakosta näkynyt johtajia... Nyt on taas kirkasta mutta tuulee navakasti ja järvellä lumi lentää.

Mukavaa alkanutta talvea kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti